Skip to content

Datacenter

De specialisten van Datacenter Almere staan voor u klaar. Onze experts zorgen dat uw IT-infrastructuur uitstekend functioneert in ons datacenter en zorgen voor de juiste connectiviteit. Maar wij zijn ook graag uw kennispartner. Of het nu gaat om een specifiek infrastructuurvraagstuk, (cyber)security of groene IT. Samen met u zorgen we voor de groei en continuïteit van uw bedrijf.

Betrouwbare verbindingen

Wij kennen als geen ander het belang van goede connectiviteit. Dankzij de aanwezigheid van een brede waaier aan carriers (netwerkoperators) en de mogelijkheid tot straalverbindingen zijn uw data, diensten en systemen altijd bereikbaar. Daarnaast zijn onze stroomvoorzieningen, dataverbindingen en koelingsinstallaties redundant uitgevoerd. Zo voorkomen we storingen, zelfs bij calamiteiten zoals stroomuitval of gepland of ongepland onderhoud. Als zich toch een onderbreking voordoet, dan staat onze noodstroomvoorziening paraat. Bij Datacenter Almere garanderen we dan ook de uptime van uw server(s). Zo blijft uw bedrijfscontinuïteit altijd gewaarborgd.

Datacenter Almere

Schaalbaar maatwerk

Datacenter Almere biedt de serverruimte die bij u past. We zijn provider- en carrierneutraal. U heeft dus vrije keuze om uw eigen netwerk met uw eigen partners op te zetten. We spitsen onze diensten daarnaast volledig toe op de IT-behoeftes van onze klanten. Of het nu gaat om kleine onderneming die slechts een enkele server wil huren, of een multinational die een eigen datacenter wil laten bouwen op ons terrein. Groot of klein, onze klanten kunnen rekenen op de beste professionele ondersteuning. En door de schaalbaarheid van Datacenter Almere kunnen we eenvoudig meebewegen met de groei van uw data. Zonder dat dit ten koste gaat van de prijs of de kwaliteit van onze diensten.

Veilig beheer

We hebben veiligheid hoog in het vaandel staan. We waken voortdurend over uw data, tegen zowel calamiteiten als kwaadwillenden. Mocht er onverhoopt brand uitbreken dan grijpt ons blusgassysteem onmiddellijk in. Zo voorkomen we verdere schade aan uw apparatuur. En dankzij onze geavanceerde veiligheids- en bewakingssystemen krijgen inbrekers en hackers geen kans. Niet verwonderlijk dus dat ons zusterbedrijf in Groningen NEN7510- en ISO27001-gecertificeerd is. Ook in Datacenter Almere werken we hard aan het behalen van beide certificaten.

 
Datacenter Almere

Groene technologie

Verantwoord ondernemen is onze standaard. Daarom gebruiken we uitsluitend groene stroom. We besparen verder door te kiezen voor innovatieve koelsystemen. Zo hebben we effectief een cold corridor gerealiseerd waarmee we het energieverbruik aanzienlijk verminderen. Inmiddels zijn we nagenoeg CO2-neutraal. Dat is niet alleen beter voor het milieu maar betekent ook lagere kosten voor onze klanten.

ICT Campus

Zoekt u naar een rustige werkplek? Of heeft u een goed bereikbare vergaderlocatie nodig? Onze ICT Campus staat tot uw beschikking. Ons datacenter biedt verschillende ruimtes aan, van vergaderzalen tot individuele werkkamers. Dicht bij Amsterdam en met ruime parkeergelegenheden. 

ICT Campus Almere